Masseter Botoks Tedavisi İle Doğru Bilinen Yanlışlar
Masseter botoks ağız ve çene cerrahisi uzmanlığında yapılması gereken bir uygulamadır. Çene botoks olarak herkes tarafından bilinen bu tedavi özellikle diş sıkma veya gıcırdatma gibi problemlerin rahatlatılması amacıyla kullanılan yardımcı bir uygulamadır.
Neden İhtiyaç Duyulmaktadır?
İhtiyaç duyulan durumlara kısaca göz atılacak olursa; kas, eklem ve ruhsal dengenin bozulması olarak söylenebilir.
Zamanla ağız ve diş sağlığını olumsuz etkileyen bu durum diş etleri çekilmesine, diş çekimlerine sebebiyet verebildiği gibi, kaslarımızda spazm ve postür değişikliklerine hatta nefes almanın değişmesine kadar uzanabilmektedir. Bu amaçla bir çok diş kliniğinde ilk tercih olarak kullanıma sunulan Masseter botoks tedavisini kesinlikle ilk tercih olarak ÖNERMİYORUM.
Masseter botoks enjeksiyonunu bir ağrı kesiciye benzetebiliriz. Ağrının neden kaynaklandığını bulmak yerine, etkeni ortadan kaldırmak yerine kısa süreli çözümler hatta gerçeğin göz ardı edilmesi olarak yorumlamaktayım.
Ağrı vücudumuzla ilgili bir çok ana nedeni görmemize kapı açan bir uyaran olarak düşünebiliriz. Bu nedenle eklem stabilizasyonu, dişlerin pozisyonu, kas maniplasyonu ve aile öyküsü gibi bir çok parametre değerlendirilerek diş sıkma ve gıcırdatmanının tedavi yöntemleri aranabilir.
Peki Nasıl Tedavi Ediyoruz?
Hiçbir hastalık vücutta tek başına bir dokuyu etkilemez. Bu nedenle diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi amacıyla multidisipliner yaklaşım çok daha doğru olabilir.
Öncelikle eklem pozisyonunun kapanışının ve dişlerin pozisyonlarının değerlendirilmesi gerekli ise MR ya da eklem tomografisinin incelenmesi sonrasında ise osteopat ile birlikte hastanın öyküsünün, kaslarının ve beden durumunun değerlendirilmesi doğru teşhis için en doğru yaklaşım olacaktır.
Hastanın durumuna göre gece zamanlı ya da full time olacak şekilde eklem splinti kullanması önerilmektedir. Eğer hastanın masseterleri aşırı spazmik ise ve ağız açmakta çok zorlanıyorsa eklem splinti ile beraber masseter botox uygulanabilir. Ancak tek başına masseter botoxu ÖNERİLMEMEKTEDİR.
Müdahalesi Ne Kadar Sürer?
Masseter botoks uygulaması çok kısa süre içerisinde ortalama 15 dakika süren bir uygulamadır. Uygulama sonrası etkisi ortalama 3-4 ay sürmektedir. Masseter botoks tedavisi sürecinin ve etkisini uzatmak için konusunda uzman Merve Aycan tarafından bilgi alınması ve profesyonel ekip ile bu işlemin tekrarının sağlanması önemlilik arz etmektedir. Merve Aycan hakkında detaylı bilgi almak ve botoks tedavileri öncesi ile sonrası konusunda süreci takibi konusunda Merveaycan.com web adresinden bilgi almak yeterli olacaktır.
Çene Botoksunun Yan Etkileri Var mıdır?
Çene botoksu olarak bilinen ve yaygın olarak uygulama yöntemi olarak kullanılması yan etkisinin varlığı merak edilmektedir. Masseter botoks konusunda uzman doktor tarafından yapılması halinde her hangi ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Çene botoksu doğru ekip ile yapılması sonucunda hafif yan etkileri arasında baş ağrısı, nezle gibi rahatsızlıklar baş göstermektedir. Ancak bu tip durumlar yaşanması halinde uzman doktora başvurulması tavsiye edilmektedir. Enjeksiyon yöntemi le yapılan çene botoksunun burada hastaların dikkat etmesi gereken konu güvenilir klinik ve uzman doktor tarafından uygulamanın yapılması olmalıdır.
Bilgilendirme
Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.
Merve AYCAN olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.
Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.