Antalya Ortodontik Tedavi
Ortodonti; dişlerin ve çenelerin doğrultularındaki sapmaların fark edilerek erken dönemde önlenmesi veya durdurulması ve ileride düzeltilmesini içerir. Ortodonti; çocuk diş hekimliği ve endodonti ile birlikte diş hekimliğinin alt alanlarından biridir. Uzmanlık alanı özellikle diş yerleşiminde gözlemlenen yapısal dislokasyonlar ve çene yapısında algılanan deformasyonlardır.
Ortodontik Tedavi Ne Zaman Gereklidir?
Ortodontik açıdan en yaygın problemler, çarpık dişler nedeniyle çene pozisyonundaki istenmeyen değişiklikler ve dolaylı olarak genel yüz değişiklikleridir. Ortodontik tedavi, ortodontist tarafından yapılacak muayene ve planlama sonrasında gerçekleştirilir.
Bunun için Merve Aycan liderliğinde olan Antalya Ortodontik tedavi yöntemleri için bizleri ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Dişlenmenin bir sonucu olarak altı temel diş bozukluğu ve aralarındaki ilişkiler gözlenir.
Düzeltici Tedavi Nasıl Çalışır?
Ortodontik tedavi süreci birkaç adımdan oluşur. Antalya Ortodontik Tedavi Genel olarak üç adım olarak sıralanabilir. Düzeltici tedavinin ilk adımı muayenedir. Bu, düzeltici muayenede yapılması gereken adımları ve süreç planlamasını tamamlar. Bu muayene hem ağız yapılarını hem de çeneyi dikkatlice inceler. İkinci adım hazırlık sürecidir. Denetim sırasında keşfedilen sorunlar aciliyet sırasına göre listelenir.
Tespit edilen diş ve ağız problemlerinden hangisinin ortodonti uzmanlık alanına girdiğine göre öncelik sırası belirlenir. Gerekli hijyen işlemleri tamamlandıktan sonra uygulama işlemine devam edilebilir. Kapsamlı ağız bakımından sonra diş dokusuna ve dokusuna göre uygulayınız. Hastanın dişlerinde çapraşıklık, çapraşıklık veya dişlerin oklüzyonu nedeniyle uyumsuzluk varsa düzeltme adımına geçilir.
Ortodontik Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Ortodontik tedavinin farklı yöntemleri vardır. Antalya Ortodontik Tedavi için Merve Aycan önderliğinde bizleri ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. En popüler ve yaygın olarak kullanılan ortodontik tedaviler şunlardır:
Hareketli Apareylerle Ortodontik Tedavi
Genellikle çocuklarda kullanılır. Basit vakaları tedavi etmek için kullanılır. Damağa yapışık plak ve bunları örten çeşitli şekillerdeki dişlere uygulanan hareketlere göre harekete geçen tellerden oluşur.
Sabit Apareylerin Kullanıldığı Ortodontik Yöntem
Dişlerinize bağlanan bir braket ve braketin ortasından geçen bir telden oluşur. Bu braketler porselen ve metal olmak üzere iki çeşittir. Porselen dişinizin rengi olduğu için metal braketlere göre estetik açıdan daha kabul edilebilirdir. Bu braketleri birbirine bağlayan teller sayesinde dişlere bir kuvvet uygulanır ve bu kuvvet sonucunda dişler hareket ederek pozisyon değiştirir.
Dil Parantezleri İle Düzeltme
Sabit diş telleri kullanılsa da bu tedavi seçeneğinde dişlerin arka kısmına takılan braketler kullanılır. Diş teli görünümünden dolayı estetik problemi olan hastalarda ve erişkinlerde kullanılır. Dil hareketi parantezlere alışmak için biraz daha zor. İlk başta konuşma sorunları olabilir ve tedavisi biraz zaman alacaktır.
Şeffaf Plak ile Düzeltme
Bu tedavi parantez veya teller kullanmaz. Basit distorsiyonları tedavi etmek için kullanılır. Dişlerinizin ölçülerine göre şeffaf plaklar yapılır ve bu plaklar 4 haftalık kullanımdan sonra yenilenir. Tedavi sırasında vakanın ciddiyetine göre 10-15 plak kullanılır. Uygulanabilirlik ve estetik açıdan hastalar için en başarılı yöntemdir.
Bilgilendirme
Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.
Merve AYCAN olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.
Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.